Doekcollectie

Doekcollectie

Er kan gekozen worden uit meer dan 300 verschillende doekkleuren/dessins.

Over het algemeen maken wij gebruik van de twee meest voorkomende doekfabrikanten, dit zijn Dickson, Swela en Sattler. De leveranciers zijn qua kwaliteit nagenoeg gelijk. Ze gebruiken 100% acryl geweven, met een gewicht van ca. 300 gram per m2.

De doeken van beide leveranciers worden voor het weven gecaot tegen rotten en na het weven voorzien van een vuil en waterafstotende laag. Het gros van de doeken die aangeboden worden zijn niet waterdicht, alleen doordat een zonwering altijd onder een bepaalde hoek gemonteerd word loopt het water eraf door de coating die op het doek zit.

Er bestaan ook waterdichte doeken. Deze doeken zijn voorzien van een waterdichte coating aan de onderzijde van het doek, daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor waterdichte doeken zoals bijvoorbeeld: Polyester en PVC doeken.90% van de doeken hebben een baanbreedte van 120cm dit houdt in dat op een 10-tal doeken na alle doeken in banen gestikt worden.

Het garen wat hiervoor gebruikt wordt is van een hoogwaardig poylester garen zodat weer hier nagenoeg geen invloed op heeft. Waterdichte doeken kunnen tegenwoordig verlijmd worden zodat ze ook op de stiknaden waterdicht zijn.De acryl doeken hebben een kleur echtheid van tussen de 6 en 7, maximaal te behalen hiervoor is 8 (geen verkleuring).

Leuk weetje wat betreft kleuren is:

– Dat geel, oranje en rood de enige kleuren zijn die kleur meegeven naar binnen als de zon erop schijnt.

– Dat een persoon met rood haar na 2 uur onder een doek met veel wit eronder gaat verbranden omdat dit wel het licht weerkaatst maar in veel mindere mate de UV-straling.

Voor meer informatie kunt u op een van onderstaande logo’s klikken. Daar vind u niet alleen een keuze met kleuren maar er zijn ook verschillende programma’s te downloaden om uw keuze voor een type scherm of kleur te kunnen bepalen.

Vraag direct een offerte aan voor een van onze diensten