Bedieningen

HomeZonweringBedieningen

Somfy besturing en Smart Home

Bedien je zonwering, raambekleding, rolluiken, terrasheater en verlichting met één druk op de knop…. of vanaf smartphone/tablet!

Van elektrische zonwering naar complete domotica

De meeste mensen kennen het gemak van elektrische buitenzonwering al een aantal jaar; met een afstandbediening bedien je één of soms enkele producten tegelijk. Echter zijn de mogelijkheden tegenwoordig veel uitgebreider. Want de Somfy io motoren (standaard in de buitenzonwering van Ambiance) zijn ook te bedienen met smartphone of tablet. En niet alleen vanaf thuis, maar vanaf iedere plek op de wereld! Dat kan door middel van een simpele handmatige bediening, maar het is ook mogelijk diverse scenario’s in te stellen die op basis van tijd of temperatuur volautomatisch meerdere producten aanstuurt.

Somfy Smart Home

Met de TaHoma® box worden elektrische componenten in huis in werking gesteld conform vastgelegde scenario’s. Volautomatisch. Voorbeeld: je hebt de gewoonte om ’s morgens bij het wakker worden de gordijnen open te doen, de rolluiken omhoog, het alarm af, de cv op de gewenste temperatuur, het terrasscherm naar beneden. De TaHoma voert dit scenario feilloos uit. En ben je buitenshuis, dan komen zon- en windsensoren indien nodig automatisch in actie.

Connexoon

Connexoon is een zeer laagdrempelige manier om de volgende stap op gebied van bedieningscomfort te zetten. Een klein kastje, dat is verbonden met internet, maakt het mogelijk vanaf iedere plek ter wereld producten aan te sturen, scenario’s te maken én te controleren wat de stand van het product is. Dat doe je door middel van drie overzichtelijke apps op tablet/smartphone.

Met Connexoon Window bedien je rolluiken en screens. Programmeer weekscenario’s en simuleer aanwezigheid met de timerfunctie. Met de handige ‘check home’ fuctie controleer je rolluiken/screens en pas je ze direct aan.

Met Connexoon Terrace bedien je zonneschermen / serrezonwerring vanaf je smartphone, waar ook ter wereld. Maak snapshots jouw favoriete instellingen en gebruik ze opnieuw! Controleer en wijzig de status van uw producten live en op afstand met de Check Home-functie.

Met Connexoon Access stel je garagedeur en hek zo in dat ze automatisch openen wanneer u thuis komt of open ze met 1 klik vanuit uw auto. Open je huis op afstand voor bezoekers. Met de Check Home-functie hoef je je nooit meer af te vragen of u uw garage wel hebt afgesloten.

Accessoires voor extra comfort en veiligheid

Om maximaal te profiteren van de uitgebreide bedieningsopties zijn er diverse accessoires die de producten kunnen aansturen. Of dat nu is om jouw comfort te verhogen, producten te beschermen tegen gevolgen van het weer of bediening eenvoudiger te maken.

Sensorbediening

Windbeveiliging

Nina afstandbediening

Veiligheid

Geen twijfels meer onderweg of alle rolluiken wel gesloten zijn? Uw rolluiken sluiten, ook op afstand, met één druk op de knop? Of zou u het ook gemakkelijk vinden dat de zonwering naar beneden is wanneer u thuiskomt na een zonnige dag? Met Home Motion is dit allemaal mogelijk.

De belangrijkste voordelen:

 • U bedient eenvoudig, via één scenario alle gewenste toepassingen
 • De afstandsbediening vertelt u of de gewenste handelingen zijn uitgevoerd. De automatisering regelt de rest, u vergeet het nooit meer.
 • Je kunt tijdens afwezigheid simuleren dat je thuis bent; rolluiken en zonneschermen gaan open en dicht
 • Veilig in gebruik: de afstandsbediening is uitstekend beveiligd
 • U kunt uw toepassingen ook onderweg beheren, via een pc of app voor uw mobiele telefoon.

Privacy

Gordijnen openen en sluiten, vitrage of rolgordijnen in de juiste stand zetten; alles bedient u in één handomdraai. Met de gemakkelijke Home Motion-afstandsbediening.

Rolluiken openen en sluiten op vooraf vastgestelde tijden. Ook dat is mogelijk. U stelt daarvoor een, op u afgestemd, scenario samen. Met de gebruiksvriendelijke Home Motion software is dat kinderspel. Zelfs wanneer u niet thuis bent kunt u op deze manier uw gordijnen of rolluiken in beweging zetten.

Comfort

Kiezen voor een Home Motion oplossing betekent kiezen voor comfort:

 • Alles is te bedienen met één afstandsbediening
 • U hoeft geen dure kabels te leggen. Home Motion werkt met een draadloze bediening. En dat scheelt veel geld
 • Een centrale schakelbox vormt het hart van het systeem
 • De bediening is simpel, het wijst zichzelf
 • Als u het zichzelf nog gemakkelijker wilt maken, voegt u de bediening van meerdere toepassingen samen in 1 handeling.
 • Het systeem is makkelijk uitbreidbaar naar andere toepassingen